NKT tretmani - GBB Concept - centar fizioterapije i masaže

Zašto NKT tretmani?

NKT  - Neurokinetic therapy - predstavlja oblik manualne terapije kojom se provodi test u svrhu pronalaska boli, točnije, disfunkcionalnog neurološkog obrasca pokreta.

 

Spomenuti test se provodi na način da terapeut ispituje funkcionalnost mišića uspoređujući ga s drugim. Ako se testiranjem pokaže kako tijelo ne može izvršiti zadani pokret, tada motorni centar zadužen za pokret reagira - što otvara mogućnost korekcije.

Terapeut provedenim testiranjem, oslobađanjem i ponovnim ispitivanjem pokreta reprogramira disfunkcionalni neurološki obrazac pokreta. Da bi motorni centar pravilno izvodio zadani obrazac pokreta, klijentu se zadaju specifične vježbe kako bi se disfunkcionalni mišić koji je slab i bolan aktivirao.

U našem centru svakom klijentu pristupamo s posebnom pažnjom prateći njegov napredak kroz provođenje terapije. Zadane vježbe u svrhu aktivacije disfunkcionalne mišićne skupine utvrđene NKT tretmanom, klijenti mogu provoditi u prostorijama centra gdje za navedeno imaju osiguran prostor, ali i pomoć fizioterapeuta.

 

 

KOMPENZACIJA je stvar prošlosti!